Minik Laleler Anaokulumuz Bahçesinde Fidan diktiler.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer, öğrencilerimizin külliyemizi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Minik Laleler Kreş ve Anaokulu (MİLA) bahçesinde gerçekleştirdiği fidan dikimine katıldı. Genç TEMA ile Sinema ve Edebiyat Toplulukları tarafından düzenlenen etkinliğe, MİLA Okul Müdürü ve Sinema ve Edebiyat Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. İbrahim Burçin Asna, MİLA Eğitim Koordinatörü Dr. Esra Demir Öztürk, Genç TEMA Topluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Sıddıka Öztekin, MİLA eğitimcileri ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Öğrencilerimiz, “Durup Dikilmekle Gelip Dikmek Arasında Ormanlar Kadar Fark Var!” düşüncesinden hareketle külliyemizin ağaçlandırılmasına bir katkıda daha bulunarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden temin edilen 100 fidanı toprakla buluşturdu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tüzer etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, başlıca amaçlarının yeryüzünde günden güne artan kuraklaşma ve çölleşme tehlikesinin önüne geçmek ve çevremizin daha yeşil ve güzel görünmesi için öğrencilerimize çevre bilinci aşılamak olduğunu söyledi. Öğrencilerin doğayı sevmenin yanı sıra onu aktif bir şekilde koruyan bireyler olarak hayata hazırlanmasına üniversite olarak büyük önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Tüzer, “Hem üniversitemiz öğrencilerinin hem de bu bahçeyi kullanan MİLA’nın minik öğrencilerinin çevre duyarlılığını artırmak adına, ortak geleceğimiz için fidan dikiyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Tüzer, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerinin usulüne uygun fidan dikiminin nasıl yapılması gerektiği hakkında uygulamalı bir şekilde bilgi verdiği etkinliğe katılan doğaseverlere teşekkür etti.