Kreşe Yeni Başlayan Çocukların Velilerine Yönelik Öneriler

KREŞE YENİ BAŞLAYAN ÇOCUKLAR İÇİN ÖNERİLER

Sayın Veli,
Çocuğunuz ve siz yeni bir döneme giriyorsunuz.  Bu dönemin sizin ve çocuğunuz için daha rahat ve mutlu geçmesi  için size sunduğumuz önerileri göz önünde bulundurduğunuz için teşekkür ederiz.

Muş Alparslan Üniversitesi Kreş ve Anaokulu Ailesine Hoş geldiniz!

1- Çocuğunuzu sabah ağlayarak bırakıp gitmenin zor bir duygu olduğunu biliyoruz. Bize güvenin ve onu, öğretmenine teslim ettikten sonra okuldan ayrılın.

2- Çocuğun hastalıklar ve diğer önemli olaylar haricinde okula devamsızlık yapmamasına ve yuva saatlerine uyulmasına özen gösterin.

3- Çocuğunuzla ilgili özel durumlar konusunda lütfen sınıf öğretmenlerini ve grup uzmanlarını bilgilendirin ( uykuya geçişte biberon veya özel bir eşya kullanıyor mu? , Özel bir hastalığı var mı? (Alerji,  astım) gibi,

4- Okula alışması konusunda yaşadığınız kaygıları çocukların çok çabuk hissederek endişeleneceklerini ve sizin bu kaygılı yaklaşımınızın onun okula alışma sürecini zorlaştıracağını unutmayın.

5- Çocuğunuza öğretmeni, arkadaşları ve okulu ile ilgili ( öğretmenini çok seveceğinden eminim, okulda çok mutlu olacaksın, bir çok arkadaşın olacak vs.) duygu yüklemeleri yapmaktan kaçının. bu tip duygu yüklemeleri çocuklarınız da soru işareti uyandırır. Çocuklarınızın yeni durumları ile ilgili düşüncelerini kendilerinin oluşturmalarına izin verin.

6- Çocuğunuz yuvaya başladığı günlerde çok hırçın, huysuz ve anlaşılmaz olabilir, her gün ağlayarak okula gelebilir. Sınıfta öğretmeni onunla ilgilenecektir. Sakin ve olumlu davranın.

7- İlk günlerde okulda yemek yemekte,  uyumakta ve tuvalet ihtiyacını karşılamada problem yaşayıp tepki vermelerinin doğal olduğunu unutmayın.

8- İlk günlerde okula çok rahat uyum sağlayan çocuklarımız daha sonra gecikmiş okul tepkisi verebilirler. Bunun okula başlayan çocuklarda normal bir süreç olduğunu hatırlayın.

9- Çocuğunuz ilk günlerde yuva yaşantısından bahsetmeyebilir lütfen yuvada yaptıklarını anlatması konusunda onu zorlamayın. Soru yağmuruna tutmayın.

10- Çocukların güvenini kazanmanız için onlara verdiğiniz sözlerin mutlaka yerine getirilmesi gerekir.